Πως να περάσετε μερικά μαθήματα μέσω… facebook.

Πηγή εικόνας flickr

Social Networking. Είτε το λέτε facebook, είτε myspace, είτε twitter, είναι το πιο καυτό κομμάτι του internet αυτήν τη περίοδο.

Κατα βάση, το μόνο που προσφέρουν είναι μια ψεύτικη αίσθηση φιλίας και κοινωνικότητας, ενώ για τους πιο ψαγμένους ίσως και να προσφέρουν νέες γνωριμίες. Με μερικά σωστά κολπάκια, όμως, μπορεί ίσως και να σας βοηθήσει στο πανεπιστήμιο.

Τι μπορείτε να κάνετε:

  1. Φτιάξτε μια λίστα φίλων με τους συμφοιτητές σας – Μπορεί καμιά φορά να είναι σπαστικά, αλλά τα status updates είναι ένα εύκολο μέσο για να μάθετε εαν το μάθημα σας ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή ή εαν ανακοινώθηκε κάτι για τη σχολή σας. Οι καλοί σας φίλοι συνήθως θα βιαστούν να ενημερώσουν το κοινό.
  2. Γραφτείτε στο/Φτιάξτε το group της σχολής σας – Όχι μόνο μπορείτε να βρείτε ανακοινώσεις απο τους συμφοιτητές σας αλλά μπορείτε και να γνωρίσετε άτομα απο άλλα έτη για σημειώσεις, συμβουλές κλπ. Λίγο networking ποτέ δεν έβλαψε.
  3. Hashtags στο twitter – Είναι ο τρόπος να δώσεις ταυτότητα σε ένα post ανάλογα με το θέμα του. Απλά προσθέτετε ένα “#” και μετά απο αυτό το tag, πχ. #πανεπιστήμιο. Έτσι μπορείτε να δημιουργήσετε μια συνεχόμενη ροή πληροφοριών σχετικά με ότι σας ενδιαφέρει, ακόμη και να γραφτείτε μέσω RSS σε αυτή.
  4. Κάντε ερωτήσεις στο twitter/facebook status – Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να μάθετε κάτι γρήγορα.
  5. Ψάξτε για forum σχετικά με τη σχολή σας – Και τα forum είναι ένα είδος κοινωνικής δικτύωσης. Πολλές φορές θα βρείτε χρυσό περιεχόμενο σε αυτά, ειδικά εαν είναι πολύ ειδικευμένα.
  6. Δημιουργήστε κουλτούρα συνεργασίας – Μην περιμένετε απο τους άλλους να ξεκινήσουν. Κάντε εσείς το πρώτο βήμα και μοιραστείτε την λύση απο την δύσκολη άσκηση ή δημοσιεύστε την απρόσμενη αλλαγή του προγράμματος. Ίσως έτσι να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. (Ναι ρε! Early adopters! :p )

Θα ασχοληθούμε με τα εργαλεία του internet για λήψεις σημειώσεων σε επόμενα posts. Stay tuned και γραφτείτε στο blog μέσω RSS.

Σχολιάστε!