Τα 7 καλύτερα (και οικονομικά) δώρα της τελευταίας στιγμής.

Πείτε ότι είστε εγώ.

Πέραν του ότι αυτό σας κάνει να αισθάνεστε υπέροχα, δεν έχετε αγοράσει πρωτοχρονιάτικα δώρα για κανέναν. Ακόμη, πέραν από πανέμορφοι και γκομενο-μαγνήτες, είσαστε και λιγάκι τσιγκούνηδες.

Δεν υπάρχει σωτηρία;

...Υπάρχει.

Δυστυχώς για εσάς δεν μπορείτε να γίνετε εγώ. Μπορείτε όμως να αγοράσετε ακόμη και τώρα μερικά ωραία και οικονομικά (φοιτητές είμαστε) δώρα για τους αγαπημένους σας.

"Συγνώμη νεαρέ blogger, κοφ' τις εξυπνάδες του κώλου και δώσε την 7άρα λίστα".

Κατ' αρχήν, οι εξυπνάδες μου δεν είναι του κώλου. Και στην τελική, τι κακό έχουν οι κώλοι;

"Την λίστα παρακαλώ..."

Ορίστε, τα 7 καλύτερα (και οικονομικά) δώρα της τελευταίας στιγμής:

Σοκολάτες: Επειδή οι λίγοι κακόψυχοι που δεν αγαπούν τη σοκολάτα είναι λίγοι, το μάθημα των πιθανοτήτων του πρώτου έτους (που δεν έχω περάσει) μου λέει πως "Οι σοκολάτες είναι πολύ πιθανόν να είναι καλό δώρο".Ένα κιλό Lacta δεν θα ήταν άσχημο για κανέναν, αφού τα αντικαταθλιπτικά έχουν ακριβύνει τελευταία και σώζετε και κόσμο από πρωτοχρονιάτικες μοναχικές κεφαλικές τοιχοκρουσίες (και προσφέρετε και μέλλον στους χιλιάδες ιδιοκτήτες γυμναστηρίων - μέσα στην οικονομική κρίση, ω υπέροχοι άνθρωποι).

Αν θέλετε να το παίξετε ψαγμένοι πηγαίνετε σε κάποιο συνοικιακό γκουρμέ προμηθευτάδικο και αγοράστε καμιά από εκείνες τις σοκολάτες από κολομβίες με 90% κακάο και λοιπές ιστορίες. Χαρίστε την και αισθανθείτε προχωρημένοι για λίγο.

Mixtape: Αν και οι κασέτες έχουν χαθεί πια (ρωτήστε τον μικρό σας ξάδερφο αν αναγνωρίζει την εικόνα μιας κασέτες ή ενός walkman) η έννοια του mixtape ίσως είναι πιο σημαντική από ποτέ, ειδικά στην εποχή που η προωθούμενη μουσική είναι τόσο ποιοτική όσο μη-εμετικά είναι τα Goodys (εννοείται ότι τα ελληνικά McDonald's είναι κορυφή, ε;).

Το δώρο σε αυτήν την περίπτωση έχει να κάνει πιο πολύ με την προσπάθειά σας - το να ξέρει ο αποδέκτης ότι σπαταλήσατε χρόνο γι' αυτό θα κάνει για κάποιον λόγο τον εγωισμό του να σηκωθεί... όρθιος. Εαν σας λείπει έμπνευση ρίξτε μια ματιά στα tags του Last.fm τα οποία πραγματικά ποικίλουν.

Το πιο retro θα ήταν να γράψετε πραγματικά μια κασέτα, αλλά και το CD πάει κι έρχεται. Αν όμως η έμπνευσή σας μετριέται σε Gigabyte μπορείτε να γράψετε και DVD (με τις ευχές των δισκογραφικών εταιριών πάντα).

Online services: Αν έχετε να κάνετε με χακερο-αποδέκτη των δώρων σας, τότε τα καλύτερα δώρα σας είναι πάντα gadgετιάρικα και ιντερνετικά. Μια συνδρομή στο Spotify είναι πολύ καλή για έναν μουσικόφιλο (και σχετικά φθηνή) ή μια συνδρομή στο πολυεργαλείο online αποθήκευσης Dropbox για τον τύπο που θέλει χώρο για τα δεδομενικά μπαγκάζια του.

Ίσως μια συνδρομή στο Reddit? Μήπως ένα domain για το blog τους?

Κουκλάκια: Αυτό είναι φυσικά ένα δώρο που απευθύνεται μόνο σε κοπέλες. Αν είσαστε άντρας και θέλετε να αγγίξετε την ευαίσθητη πλευρά της κοπέλας σας (ή της... φίλης σας, που την γουστάρετε τρελά) μην υποτιμάτε ποτέ την δύναμη των αρκούδων και γενικά των λούτρινων.Μπορούν να είναι χιουμοριστικά, μπορούν να είναι sweet, μπορούν να είναι χριστουγεννιάτικα. Αγοράστε τα, χαρίστε τα, προσφέρετε κρυφή γυναικεία χαρά.

Αλκοόλ: Αν και το αλκοόλ δεν είναι γενικά καλό πράγμα, κάποιες φορές είναι καλύτερο. Για δώρο γενικά ένα καλό ουίσκι είναι "όλα τα λεφτά" και επειδή συνήθως στέκεται σε περίοπτη θέση θα σας θυμίζει συχνά στον αποδέκτη του. Αν σας συνδυάσει με το hangover είναι δικό του πρόβλημα.Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο προηγούμενο άρθρο για το Ουίσκι

Βιβλία - Ποτέ μην ξεχνάτε το απόλυτο δώρο, τα βιβλία. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στα top του Amazon (και να τα αγοράσετε από το γειτονικό βιβλιοπωλείο) ή να ποντάρετε σε κλασσικές καταστάσεις του τύπου Ντοστογιέφσκι.Ακόμη, αν ψάξετε σε συνοικιακά μαγαζάκια (ρωτήστε τους γνώστες) είναι εύκολο να βρείτε βιβλία-διαμάντια από δεύτερο χέρι (που πολλές φορές τους προσδίδει χαρακτήρα) σε τιμές τζαμπέ-ολέ.

Το να αγοράσετε πάντως βιβλία σε κάποιον που δεν διαβάζει, είναι σαν να αγοράζετε τσιγάρα σε βρέφος.

https://www.youtube.com/watch?v=x4c_wI6kQyE

...γράψτε λάθος καλύτερα.

  1. Τίποτα - Ίσως τελικά τα δώρα να μην σας πάνε. Ίσως τελικά να μοιάζετε στον γράφων περισσότερο απ' όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά.Και στην τελική τι αξίζει περισσότερο: Ένα παλιο-δώρο ή μια καλή συμπεριφορά όλη τη χρονιά και μια καλή παρέα προς το συγκεκριμένο άτομο (και κεράσματα στα μπουζούκια... χεχε...).Μην πάρετε δώρο εάν δεν σας έρχεται φυσικά: Κρατήστε τις σοκολάτες για εσάς. Ούτως η άλλως, από του χρόνου θα αρχίσετε γυμναστήριο... όπως πέρσι... η πρόπερσι...

Η Checklist είναι ένα δι-εβδομαδιαίο newsletter για την παραγωγικότητα, τους στόχους, τη ζωή στο εξωτερικό, τη διαχείριση του χρόνου και ότι επηρεάζει τη ζωή μας.

Γίνε μέλος μαζί με 600+ αναγνώστες για να λαμβάνεις την Checklist στο email σου.

Η κάνε κλικ εδώ για να μάθεις περισσότερα.

Σχόλια:

olrandir

Και τα μπλουζάκια μπορούν να είναι πολύ ωραίο δώρο. Φέτος εγώ έλαβα ένα πολύ ωραίο μπλουζάκι με μοτίβο από One Piece (πολυαγαπημένο μου manga), που επειδή τυπώθηκε σε κατάστημα είναι μοναδικό στον κόσμο -beat that!

Anonymous

Κατρχην ευχομαι υγεια σε ολο τον κοσμο.Δευτερον ενα πολυ ωραιο δωρο μπορει να ειναι ενα διακοσμητικο για το σπιτι καλυπτοντας παραλληλα ολα τα μελη της οικογενειας.. Χρηστος Χολανης

Anonymous

και τις σοκολατες μπορεις να τις βαλεις σε ενα κουτακι (χαρτινο ή και αυτα τα ψαθινα). Στον πατο θα τσαλακωσεις λιγο χαρτι (πχ γκοφρε χρωματιστο) και απο πανω θα τις στοιβαξεις προσεχτικα (μην τις πεταξεις ετσι, φαγητο ειναι!)

Anonymous

επειδη ασχολουμαι ερασιτεχνικα με τη φωτογραφια εφτιαξα στη κολλητη που book (πως κανουν τα μοντελα με φωτο Α4 σε ντοσιεδακι). καλα, το τι γελιο ριξαμε στη ''φωτογραφιση'', ολα τα λεφτα ηταν. οι αντρες της παρεας θα μπορουσαν σαν δωρο να μαθουν στα κοριτσια οδηγηση ή μηχανακι!!!

polaralex

@olrandir: Πάντα τα custom/χειροποίητα δώρα έχουν ιδιαίτερη αξία. Πχ. Θα μπορούσαν οι φίλες μου να μου προσφέρουν έναν 'χειροποίητο' αισθησιακό χορό στο δωμάτιό μου... Τι καλύτερο από ένα προσωπικό δώρο με αγάπη! :D @Ανώνυμος (σοκολατοcomment): Εννοείται ότι τα δώρα θα πρέπει να είναι παρουσιασμένα αναλόγως... Αυτό ξέχασα να το γράψω... :( @Ανώνυμος: Καλή η ιδέα με τη φωτογράφηση. Εγώ παλαιότερα είχα φτιάξει ένα 'περιοδικό' αλά-σούπερ Κατερίνα για έναν φίλο μου που νομίζει ότι μοιάζει με τον Brad Pitt. Όσον αφορά την οδήγηση, οι άντρες της παρέας μπορούν να κάνουν φέτος ένα δώρο σε όλον τον υπόλοιπο πληθυσμό και να μάθουν στις κοπέλες να μην πλησιάζουν τιμόνι... :)

ppe

το ειχα δει σε μια ταινια, η γυναικα ειχε δωσει στον αντρα ενα χαρτι (δεν μας το εδειξε να σας πω τι ακριβως εγραφε!) οπου του χαριζε μια νυχτα σεξ μαζι της. και ηταν απλα φιλοι. κοιτα, για πεσιμο καλο ειναι

Γιατί είναι κλειστά τα σχόλια;

Το Φοιτηtips βρίσκεται σε αρχειακή μορφή και νέα σχόλια δεν γίνονται δεκτά. Τα παλαιότερα, φυσικά, παραμένουν στα αρχικά τους άρθρα, για να κρατήσουν ζωντανές τις πολλές ενδιαφέρουσες κουβέντες που κάναμε μεταξύ μας.

Η κουβέντα, όμως, συνεχίζεται στο δι-εβδομαδιαίο newsletter The Checklist και στο κλειστό group των αναγνωστών. Για περισσότερα, κάνε κλικ εδώ.

Πως να κάνεις backup για να μη χάσεις τα δεδομένα σου. Γιατί να ρίξετε χυλόπιτα στο σπίτι σας, για τα μάτια της βιβλιοθήκης.