Γυμναστική και φοιτητική ζωή.

Η άσκηση “leg press”. Πηγή.

Ο νέος φοιτητής/φοιτήτρια, διαβάζει την ανακοίνωση των βάσεων, πηγαίνει στη πόλη όπου πέρασε, νοικιάζει σπίτι, το ετοιμάζει, κάνει καινούριες παρέες, πάει πανεπιστήμιο, σταματάει να πηγαίνει στο πανεπιστήμιο και μετά πίνει καφέ και βγαίνει βόλτα.

Κάπου στο 2ο έτος αρχίζει να αισθάνεται κουρασμένος, βαρεμένος και ίσως όταν κοιτάζεται στον καθρέφτη να βλέπει και έναν “λαπά”. Αυτός είναι ένας φοιτητής που έχει αμελήσει το σώμα του.

Νους υγιής σε σώμα υγιές.

Ας μιλήσουμε απλά. Το γυμναστήριο δεν είναι απλά μια ασχολία, η ίδια η κίνηση/εκγύμναση του σώματος είναι κάτι το απαραίτητο, απαραίτητο όπως η τροφή.

Το σώμα έχει προσαρμοστεί σε συνθήκες κίνησης και κούρασης για την κανονική του λειτουργία. Με λίγα λόγια, εάν έχετε να τρέξετε ή να κάνετε κάποιου είδους βαριά σωματική εργασία εδώ και πολύ καιρό, κάτι δεν πάει καλά με το σώμα σας.

Είναι θέμα υγείας.

Με τη διατροφή θα ασχοληθούμε σε άλλο post. Η γυμναστική έχει να κάνει απόλυτα με την υγεία. Παράλληλα όμως θα βελτιώσει πολύ την εμφάνισή σας.

Λειτουργεί επίσης και διεγερτικά. Αρκεί μισή ώρα έντονης γυμναστικής για να σχηματιστεί ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας και να ανέβει η διάθεσή σας.

Πώς;

Γραφτείτε για αρχή σε ένα γυμναστήριο. Μην κάνετε εξ’ αρχής μεγάλη συνδρομή γιατί μπορεί να θελήσετε να φύγετε αργότερα.

Το πρόγραμμα σας θα πρέπει να περιλαμβάνει:

  • Τρέξιμο στον διάδρομο (για αρχή χαλαρά, αλλά ακόμη και όταν κοιμάστε εργάζεστε πιο σκληρά από το να περπατάτε αργά στον διάδρομο και να διαβάζετε περιοδικά.) – Δεν θέλει μισάωρα τρεξίματος, προσπαθήστε να κάνετε λίγο χρόνο αλλά έντονα.
  • Άσκηση με βάρη – Για άντρες αλλά και γυναίκες, μην χάσετε τον χρόνο σας με μηχανήματα, αλλά ζητήστε από τον γυμναστή να σας μάθει τις βασικές ασκήσεις με ελεύθερα βάρη. Εννοείται πως αν δεν κουραστείτε δεν κάνετε τίποτε. Α, και για τις κοπέλες: Τα βάρη δεν φουσκώνουν το γυναικείο σώμα.
  • Ανοίγματα – Εκτός κι αν θέλετε να μην μπορείτε να σηκώσετε το πόδι σας πάνω από ένα σκαλοπάτι, δώστε και λίγο χρόνο σε ανοίγματα μετά το τέλος της προπόνησης σας.

Μην τα παρατάτε.

Θέστε ρεαλιστικούς στόχους. Τα αποτελέσματα της γυμναστικής γίνονται εμφανή μετά από 3 περίπου μήνες σοβαρής δουλειάς. Ο φοιτητής έχει πάντα χρόνο για 1 ώρα γυμναστικής, τρεις φορές την εβδομάδαόποιοι λένε πως κάνουν 3 ώρες στο γυμναστήριο απλά το πάνε χαλαρά και μιλάνε με τον κόσμο.

Κάντε την γυμναστική μια καθημερινή σας συνήθεια και τα οφέλη θα είναι αμέτρητα.

Σχολιάστε!