Οργανώστε το πρόγραμμα σας αποτελεσματικά με το Google Calendar – Τα βασικά.

Στην εικόνα, το Google Calendar.

To Google Calendar είναι σίγουρα το δεύτερο αγαπημένο μου προϊόν της Google μετά την αναζήτηση. Και φυσικά μου έχει σώσει την καθημερινότητα, αφού δεν γίνεται να διαχειρίζεσαι ένα πολύωρο και μεταβαλλόμενο πρόγραμμα πάνω στο χαρτί.

Οδηγός για καινούργιους:

Λογικά θα έχετε ήδη λογαριασμό στη Google. Εάν όχι, κάντε sign up (εγγραφή) στο Google Calendar.

Μόλις συνδεθείτε θα βρεθείτε στην κεντρική σελίδα του ημερολογίου.

  • Στην καρτέλα “Τα ημερολόγια μου” μπορείτε να δημιουργήσετε ένα διαφορετικό ημερολόγια (και με διαφορετικό χρώμα) για διαφορετικά είδη υποχρεώσεων – Εγώ έχω ένα για τα μαθήματα του έτους μου, ένα για τα χρωστούμενα, ένα για τις προσωπικές υποχρεώσεις κλπ.
  • Στην καρτέλα “Άλλα ημερολόγια” μπορείτε να προσθέσετε ημερολόγια με χρήσιμες λειτουργίες όπως “εορτολόγιο” ή “καιρός”.
  • Απο το οριζόντιο μενού μπορείτε να επιλέξετε την πιο βολική προβολή – Εγώ βρίσκω την εβδομαδιαία προβολή ως την πιο χρήσιμη για έναν φοιτητή.

Για να προσθέσετε κάποιο γεγονός:

  • Αρκεί να “τραβήξετε” με το ποντίκι ένα κουτάκι πάνω απο τις ώρες που θα χρειαστείτε για το συγκεκριμένο συμβάν.
  • Πολύ χρήσιμη επιλογή για συμβάντα όπως τα μαθήματα του πανεπιστημίου είναι οι επαναλήψεις. Πατήστε πάνω σε ένα συμβάν, μετά “επεξεργασία συμβάντος” και έπειτα μπορείτε να ορίσετε μια “εβδομαδιαία επανάληψη” ενός μαθήματος με τέλος π.χ. το τέλος της διδακτικής περιόδου.

Μην ξεχάσετε μερικά χρήσιμα χαρακτηριστικά:

  • Στις “Ρυθμίσεις” πηγαίνετε στην καρτέλα “Ρύθμιση Κινητών Συσκευών”. Εκεί εισάγετε τον τηλεφωνικό σας αριθμό (του κινητού) και ακολουθείτε μια διαδικασία επαλήθευσης.
  • Έπειτα στην καρτέλα “Ειδοποιήσεις” των ρυθμίσεων μπορείτε να ζητήσετε από το Calendar να σας ειδοποιεί με sms όση ώρα πριν απο ένα συμβάν θέλετε.
  • Ακόμη μην ξεχάσετε να εγκαταστήσετε το Google Gears, ωστέ μετά μέσω της καρτέλας “Εκτός Σύνδεσης” να μπορείτε να διαβάζετε το ημερολόγιό σας απο τον Firefox ακόμη και όταν δεν έχετε internet – αποθηκεύει το ημερολόγιο στον υπολογιστή σας.

Χρησιμοποιήστε λοιπόν αυτό το θαυμάσιο εργαλείο και θα ανακαλύψετε το πόσο πιο εύκολη γίνεται η διαχείρηση του χρόνου σας όταν μπορείτε να βλέπετε τις υποχρεώσεις σας σαν χρωματιστά κουτάκια.

2 comments

Σχολιάστε!