Πώς να αντέξετε την ζέστη στο φοιτητικό σας διαμέρισμα.

Στη φωτό, αυτό που θα θέλατε. Πηγή.

Έχουν ήδη σφίξει οι ζέστες και λογικά δεν έχετε κλιματιστικό. Είναι και περίοδος εξεταστικής και ίσως δεν προλαβαίνετε να πεταχτείτε σε καμία παραλία. Και ναι, υπάρχουν καλύτεροι τρόπο να δροσιστείτε από το να βάζετε το κεφάλι σας μέσα στο ψυγείο.

Τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, για να γίνουν όλα λίγο πιο δροσερά:

  1. Κλείστε τα στόρια – Εάν το φως του μεσημεριού μπαίνει άπλετο στο σπίτι σας, αυτό που γίνεται το διαμέρισμά σας λέγεται θερμοκήπιο. Αν δεν είστε μπάμιες δεν το θέλετε αυτό. Κλείστε τα στόρια τόσο ώστε να μην μπαίνει φως αλλά να περνάει ο αέρας μέσα από τις μικρές τρυπούλες. Αφήστε όλα τα παράθυρα ανοιχτά.
  2. Ανοίξτε όλα τα παράθυρα – Όλα. Στο μπάνιο, στην κουζίνα, ακόμη και την πόρτα σας αν γίνεται. Έτσι θα δημιουργηθεί ρεύμα αέρα.
  3. Πιείτε δροσερό νερό – Έτσι θα ρίξετε λίγο την θερμοκρασία του σώματός σας.
  4. Πιείτε παγωμένη μπύρα – Δροσίζει το αλκοόλ. Σοβαρά. Αλλά μετά πιείτε και πολύ νερό για να μην αφυδατωθείτε.
  5. Κάντε ένα δροσερό ντουζάκι – Για καμία ώρα θα αισθάνεστε δροσιά και φρεσκάδα. Ιδρώσατε ξανά; Επαναλάβετε…
  6. Φορέστε δροσερά ρούχα/Μην φοράτε τίποτα – Έτσι κι αλλιώς δεν σας βλέπει κανείς. Όταν είστε γυμνοί το σώμα παραμένει δροσερό λίγο πιο εύκολα
  7. Μην τρώτε βαριά – Όταν σκάτε από το φαΐ, το σώμα σας στέλνει πολύ αίμα στο στομάχι για τη χώνεψη κι έτσι δεν μπορεί να διατηρήσει εύκολα την θερμοκρασία σας στα άλλα μέρη. Να τρώτε μικρά, συχνά και δροσερά γεύματα.
  8. Στρώστε τον καναπέ σας με ένα σεντόνι – Η επιφάνεια ενός σεντονιού είναι πιο δροσερή για το σώμα σας σε σχέση με το “ζεστό” κάλυμμα του καναπέ.
  9. Αγοράστε έναν ανεμιστήρα – Είναι καλύτερος από το τίποτα, αλλά μην τον έχετε στραμμένο κατευθείαν πάνω σας γιατί μπορεί να πιαστείτε.
  10. Φτιάξτε ένα αυτοσχέδιο air condition – Δείτε το εδώ. Φαντάζομαι πως δεν δουλεύει, αλλά μπορείτε τουλάχιστον να το παίξετε μούρη στη παρέα σας.

Η καλύτερη λύση είναι ίσως το να πιείτε έναν καφέ σε μια καφετέρια με κλιματισμό το μεσημέρι και αργότερα να πεταχτείτε στην πλησιέστερη πισίνα. Ίσως και να πρέπει να διαβάσετε κάποια στιγμή, αλλά ρε σεις, πότε τις βάζουν αυτές τις εξεταστικές! 🙂

Σχολιάστε!