7+1 tips για μπορέσεις να ξυπνάς νωρίς το πρωί.

Κοίτα το πως σε κοιτάει στα μάτια.

Ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος να κοιμάται περίπου 9 ώρες καθημερινά. Υπάρχει η υποψία από τους ερευνητές πως παλαιότερα ο άνθρωπος κοιμόταν περίπου 4 ώρες το βράδυ (από τις 2 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί) και 4 ώρες το μεσημέρι. Με τον καιρό όμως, ο χρόνος αυτός προσαρμόστηκε στη σημερινή του μορφή.

Εννέα ώρες ψιλο-είναι απαραίτητες για έναν φοιτητή, ειδικά εάν γυμνάζεται τακτικά, πράγμα που αυξάνει την ανάγκη για ξεκούραση.

Επειδή, όμως, το πρόγραμμα του πανεπιστημίου συχνά ξεκινάει από τις 8, ίσως να χρειάζεται πολλοί ξενύχτηδες να αλλάξουν λίγο τους ρυθμούς τους και να γίνουν early-risers (όρος που έπαιξε πολύ στα personal development blogs του εξωτερικού).

Ποια είναι τα 7+1 tips για ευκολότερο πρωινό ξύπνημα;

  1. Κοιμηθείτε νωρίς: Ίσως είναι αυτονόητο, αλλά πρέπει να το προσπαθήσετε. Εάν δεν το κάνετε ήδη, ξεκινήστε γυμναστήριο. Τους πρώτους μήνες θα κάνετε τον ύπνο της ζωής σας, αφού ο ξεκούραστος άνθρωπος δεν μπορεί να κοιμηθεί νωρίς.
  2. Κλείστε το κινητό σας: Το μπλε φως που βγάζουν οι οθόνες τη νύχτα "μπερδεύουν" το εσωτερικό μας ρολόι και μας δυσκολεύουν να μπούμε στη φάση του ύπνου. Όσο ωραίο κι αν είναι να βλέπετε συνεντεύξεις του Βαρουφάκη και μετά πέντε-στη-σειρά θεωρίες συνωμοσίας το ξημέρωμα στο YouTube, αυτό θα καταλήξει να κάνει εσάς να φαίνεστε σαν (άυπνος) εξωγήινος το πρωί. Το κόλπο είναι "απλά" το να αφήσετε το κινητό σας στην άκρη κάνα δίωρο περίπου πριν από την ώρα που θέλετε να κοιμηθείτε. Κι αν θέλετε τόσο πολύ κάποιου είδους ψυχαγωγία, βάλτε κάνα podcast να παίζει από το ηχείο...
  3. Αλλάξτε σταδιακά: Δεν θα καταφέρετε τίποτε μακροπρόθεσμα εάν το πάρετε μονοκοπανιά. Ρυθμίστε το ξυπνητήρι 10 λεπτά πιο νωρίς κάθε μέρα και σηκωθείτε μόλις το ακούσετε. Αμέσως πλύνετε το προσωπό σας με κρύο νερό, θα είναι δύσκολο να πέσετε πάλι στο κρεβάτι μετά.
  4. Βάλτε το ξυπνητήρι σας μακριά από εσάς: Εάν αυτό βρίσκεται δίπλα στο κρεβάτι σας, το μόνο που θα κάνετε θα είναι να πατάτε το snooze μέχρι να πάει 12 το μεσημέρι. Ναι, ναι... λίγο ακόμη...
  5. Θέστε ένα ραντεβού νωρίς το πρωί: Εάν έχετε μια σοβαρή υποχρέωση, πιθανότατα θα ξυπνήσετε χωρίς καν το ξυπνητήρι στη σωστή ώρα. Λειτουργεί σε όλους, πέραν από τους παθολογικά ανεύθυνους. :)
  6. Βάλτε κάποιον άλλο να σας ξυπνήσει: Επιτέλους η γκόμενα/ο γκόμενος που σας γεμίζει τη γωνιά θα γίνει χρήσιμος. Και οι μητέρες λειτουργούν σε αυτήν τη περίπτωση.
  7. Κοιμηθείτε με τα παντζούρια ανοιχτά : Τίποτε δεν ξυπνάει καλύτερα από έναν ζεστό, φωτεινό ήλιο το πρωί.
  8. Καμιά φορά δεν χρειάζεται να ξυπνήσετε νωρίς: Καλό πράγμα το ξημέρωμα αλλά ίσως και να μην είναι για εσάς. Απολαύστε τη φοιτητική ζωή μετά τις 1 το μεσημέρι. Μπορεί να βολεύει και το πρόγραμμά σας.

Η Checklist είναι ένα δι-εβδομαδιαίο newsletter για την παραγωγικότητα, τους στόχους, τη ζωή στο εξωτερικό, τη διαχείριση του χρόνου και ότι επηρεάζει τη ζωή μας.

Γίνε μέλος μαζί με 600+ αναγνώστες για να λαμβάνεις την Checklist στο email σου.

Η κάνε κλικ εδώ για να μάθεις περισσότερα.

Σχόλια:

Anonymous

μετά τη μία το μεσημέρι*

polaralex

Χαχαχα! Πράγματι έτσι γράφεται σωστά αλλά θα το αφήσω έτσι γιά να έχουν context τα comments μας.. :P

dimitra tsourlini

http://www.youtube.com/watch?v=vN83DfmH9Tw&feature ;)

Γιατί είναι κλειστά τα σχόλια;

Το Φοιτηtips βρίσκεται σε αρχειακή μορφή και νέα σχόλια δεν γίνονται δεκτά. Τα παλαιότερα, φυσικά, παραμένουν στα αρχικά τους άρθρα, για να κρατήσουν ζωντανές τις πολλές ενδιαφέρουσες κουβέντες που κάναμε μεταξύ μας.

Η κουβέντα, όμως, συνεχίζεται στο δι-εβδομαδιαίο newsletter The Checklist και στο κλειστό group των αναγνωστών. Για περισσότερα, κάνε κλικ εδώ.

Τα βασικά πράγματα που πρέπει να έχει ένας φοιτητής στο σπίτι του. Γιατί να ΜΗΝ κουβαλάς (πολλά) βιβλία μαζί σου στις διακοπές.