Πώς να ξυπνάτε νωρίς το πρωί.

Πηγή εικόνας flickr

Ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος να κοιμάται περίπου 9 ώρες καθημερινά. Υπάρχει η υποψία από τους ερευνητές πως παλαιότερα ο άνθρωπος κοιμόταν περίπου 4 ώρες το βράδυ (απο τις 2 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί) και 4 ώρες το μεσημέρι. Με τον καιρό όμως, ο χρόνος αυτός προσαρμόστηκε στη σημερινή του μορφή.

Εννέα ώρες ψιλο-είναι απαραίτητες για έναν φοιτητή, ειδικά και εάν γυμνάζεται τακτικά, πράγμα που αυξάνει την ανάγκη για ξεκούραση. Το πρόγραμμα του πανεπιστημίου όμως ξεκινάει από τις 8, γι’ αυτό και ίσως να χρειάζεται πολλοί ξενύχτηδες να τροποποιήσουν λίγο τους ρυθμούς τους και να γίνουν early-risers (όρος που έπαιξε πολύ στα personal development blogs του εξωτερικού).

Πώς μπορείτε λοιπόν να ξυπνάτε νωρίς το πρωί:

  1. Κοιμηθείτε νωρίς – Ίσως είναι αυτονόητο, αλλά πρέπει να το προσπαθήσετε. Εάν δεν το κάνετε ήδη, ξεκινήστε γυμναστήριο: Τους πρώτους μήνες θα κάνετε τον ύπνο της ζωής σας, αφού ο ξεκούραστος άνθρωπος δεν μπορεί να κοιμηθεί νωρίς.
  2. Αλλάξτε σταδιακά – Δεν θα καταφέρετε τίποτε μακροπρόθεσμα εάν το πάρετε μονοκοπανιά. Ρυθμίστε το ξυπνητήρι 10 λεπτά πιο νωρίς κάθε μέρα και σηκωθείτε μόλις το ακούσετε. Αμέσως πλύνετε το προσωπό σας με κρύο νερό, θα είναι δύσκολο να πέσετε πάλι στο κρεβάτι μετά.
  3. Βάλτε το ξυπνητήρι σας μακριά από εσάς – Εάν αυτό βρίσκεται δίπλα στο κρεβάτι σας, το μόνο που θα κάνετε θα είναι να πατάτε το snooze μέχρι να πάει 12 το μεσημέρι. Ναι, ναι… λίγο ακόμη…
  4. Θέστε ένα ραντεβού νωρίς το πρωί – Εάν έχετε μια σοβαρή υποχρέωση, πιθανότατα θα ξυπνήσετε χωρίς καν το ξυπνητήρι στη σωστή ώρα. Λειτουργεί σε όλους, πέραν απο τους παθολογικά ανεύθυνους. 🙂
  5. Βάλτε κάποιον άλλο να σας ξυπνήσει – Επιτέλους η γκόμενα/ο γκόμενος που σας γεμίζει τη γωνιά θα γίνει χρήσιμος. Και οι μητέρες λειτουργούν σε αυτήν τη περίπτωση.
  6. Κοιμηθείτε με τα πατζούρια ανοιχτά – Τίποτε δεν ξυπνάει καλύτερα απο έναν ζεστό, φωτεινό ήλιο το πρωί.
  7. Καμιά φορά δεν χρειάζεται να ξυπνήσετε νωρίς – Καλό πράγμα το ξημέρωμα αλλά ίσως και να μην είναι για εσάς. Απολαύστε τη φοιτητική ζωή μετά τις 1 το μεσημέρι. Μπορεί να βολεύει και το πρόγραμμά σας.

3 comments

  1. polaralex says:

    Χαχαχα! Πράγματι έτσι γράφεται σωστά αλλά θα το αφήσω έτσι γιά να έχουν context τα comments μας.. 😛

Σχολιάστε!