Γιατί να ΜΗΝ κουβαλάς (πολλά) βιβλία μαζί σου στις διακοπές.

Είναι το βάρος της συνείδησής σου - ή το βάρος από τα 10 κιλά βιβλία που κουβαλάς;

Ξέρεις γιατί πηγαίνει αργά το λεωφορείο όταν γυρνάς στο πατρικό σου το καλοκαίρι;

Όχι, δεν φταίνε οι στάσεις ή ο αργός οδηγός - φταίει το βάρος των βιβλίων που κουβαλάνε μαζί τους οι φοιτητές. Κι αν το σκεφτείς, αυτό συμβαίνει και τα χριστούγεννα και το πάσχα - σε κάθε μεγάλες διακοπές.

Οπότε κοίταξε μια φορά την βαλίτσα σας πριν φύγεις για διακοπές και ρώτησε τον εαυτό σου: «Πόσα από αυτά τα βιβλία του πανεπιστημίου θα διαβάσω πραγματικά αυτό το καλοκαίρι;»

Η εμπειρία του παλιού λέει πως, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, θα ασχοληθείς το πολύ με ένα. Αλλά σκέψου και τη δική σου εμπειρία: Πόσες φορές κουβάλησες πολλά βιβλία μαζί σου; Και πόσες από αυτές τα άνοιξες;

Οπότε κάνε τη χάρη στον εαυτό σου (και στη βενζίνη των λεωφορείων) και πάρε μαζί σου μόνο το ένα βιβλίο που υπάρχει έστω μια πιθανότητα να ξεσκονίσεις κάποια στιγμή.

Υπάρχουν πολλοί μήνες για να ανοίξεις τα υπόλοιπα βιβλία - και αυτοί δεν είναι οι λίγες εβδομάδες που είτε θα τρως με την οικογένειά σου, είτε θα αράζεις στην παραλία.

Η Checklist είναι ένα δι-εβδομαδιαίο newsletter για την παραγωγικότητα, τους στόχους, τη ζωή στο εξωτερικό, τη διαχείριση του χρόνου και ότι επηρεάζει τη ζωή μας.

Γίνε μέλος μαζί με 600+ αναγνώστες για να λαμβάνεις την Checklist στο email σου.

Η κάνε κλικ εδώ για να μάθεις περισσότερα.

Γιατί είναι κλειστά τα σχόλια;

Το Φοιτηtips βρίσκεται σε αρχειακή μορφή και νέα σχόλια δεν γίνονται δεκτά. Τα παλαιότερα, φυσικά, παραμένουν στα αρχικά τους άρθρα, για να κρατήσουν ζωντανές τις πολλές ενδιαφέρουσες κουβέντες που κάναμε μεταξύ μας.

Η κουβέντα, όμως, συνεχίζεται στο δι-εβδομαδιαίο newsletter The Checklist και στο κλειστό group των αναγνωστών. Για περισσότερα, κάνε κλικ εδώ.

7+1 tips για μπορέσεις να ξυπνάς νωρίς το πρωί. Ακόμη 10 χρήσιμα πράγματα που πρέπει να έχετε στο (φοιτητικό) σπίτι σας.