Ακόμη 10 χρήσιμα πράγματα που πρέπει να έχετε στο (φοιτητικό) σπίτι σας.

A gorilla

Στην εικόνα, ο μη-έχων πλυντήριο.

Στο post “Τα βασικά πράγματα που πρέπει να έχει ένας φοιτητής στο σπίτι του” (ουφ, μεγάλος τίτλος), μάθατε πως το πλυντήριο σας κάνει να ξεχωρίζετε από το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο. 🙂

Τώρα για να ξεχωρίσετε και μέσα στην ανθρώπινη κοινωνία, ρίξτε μια ματιά σε ακόμη 10 πράγματα που θα κάνουν τη (φοιτητική) ζωή σας πιο εύκολη:

  • Εκτυπωτής: Λογικά έχετε ήδη υπολογιστή και θα χρειαστεί αρκετές φορές να εκτυπώσετε κάτι, ειδικά όταν πολλές σχολές αναρτούν τις σημειώσεις τους στο internet. Προτιμήστε έναν φθηνό laser εκτυπωτή, ο οποίος αν και ασπρόμαυρος θα είναι πιο βολικός για εκτύπωση σημειώσεων και πιο οικονομικός (Μια αναζήτηση δεν βλάπτει). Αφήστε στην άκρη τα πολυμηχανήματα, αφού είναι σπάνιο να χρειαστείτε το scanner.
  • Εργαλεία: Όπως και να το κάνουμε θα χρειαστεί κάποια στιγμή να κάνετε κάποιο μαστόρεμα, να κρεμάσετε π.χ. ένα κάδρο. Οπότε, φροντίστε να έχετε σφυρί, κατσαβίδια και κάνα ηλεκτρικό τρυπάνι.
  • Λάμπα γραφείου: Το καλό διάβασμα δεν γίνεται με τη λάμπα του ταβανιού. Αγοράστε μια λάμπα γραφείου με ρυθμιζόμενες μαγκιές και καλό φως. Έτσι, από το κρεβάτι μέχρι το γραφείο, θα κάνετε το καλύτερο διάβασμα της ζωής σας (εάν διαβάσετε ποτέ) και καλό στα μάτια σας.
  • Κουτιά αποθήκευσης: Προτιμήστε όμορφα και στιβαρά κουτιά για την εμφάνισή τους. Χωρίς κουτιά το σπίτι είναι εύκολο να γίνει ένα μπάχαλο, ειδικά με τα τόσα κλαμπατσίμπαλα που χρειαζόμαστε πια (φορτιστές, bluetooth, γυαλιά κλπ).
  • Γραφική ύλη: Αγοράστε ένα κουτί με πολλούς καλούς bic, ένα πάκο με κόλλες A4, μολύβια, σβήστρες, ξύστρες και μπόλικα μπλε τεράδια. Να είστε σίγουροι πως και πάλι θα τελειώσουν κάποια στιγμή.
  • Εξωτερικός σκληρός δίσκος / μεγάλο flashάκι: Μην ξεχνάτε ποτέ να κάνετε backup, ειδικά όταν διακινδυνεύτε να χάσετε υλικό απο εργασίες σας η σημειώσεις της σχολής. Ακόμη και τις φωτογραφίες σας που δεν υπάρχουν πια σε φιλμ, καλό είναι να τα έχετε όλα σε ένα μέρος για σιγουριά.
  • Φάρμακα: Κρατήστε σε ένα ντουλάπι μερικά παυσίπονα, κανένα χάπι για τις αλλεργίες σας και κανα πακέτο πρώτων βοηθειών. Αχρείαστα.
  • Φακός: Ποτέ μην ξεχνάτε να πάρετε έναν φακό. Φυλάξτε τον μάλιστα κοντά στο κρεβάτι σας, έτσι ώστε εαν κοπεί το ρεύμα το βράδυ να μπορείτε να κινηθείτε αμέσως μέσα στο σπίτι.
  • Ομπρέλα: Ειδικά εαν σπουδάζετε στα Ιωάννινα. 😉 Βασικά, “ομπρέλες”, γιατί γενικά έχουν μια τάση να σπάνε/χάνονται/κλέβονται.
  • Ωτοασπίδες; Σε μερικές περιπτώσεις είναι απαραίτητες, ειδικά εαν μένετε στο κέντρο σε διαμέρισμα χωρίς ηχομόνωση.

Φυσικά, ωραία τα χρήσιμα πράγματα, αλλά προσέξτε να μην γεμίσετε με σαβούρα την γκαρσονιέρα σας. Θέλει κόπο για να κρατάς συμμαζεμένο έναν μικρό, φοιτητικό χώρο.

The Checklist Newsletter Logo

Θέλεις να διαβάσεις τη συνέχεια του Φοιτηtips;

H Checklist είναι ένα newsletter που προσπαθεί να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά.

Πως να διαχειριστείς τον χρόνο (και τους στόχους) σου. Πως να ξεκινήσεις κάτι δικό σου. Από τι είναι φτιαγμένη η “μηχανή” που κινεί την κοινωνία. Πως είναι για τους νέους Έλληνες η ζωή στο εξωτερικό. Tips για να αναπτύξεις τα soft-skills σου.

Κάνε εγγραφή (μαζί με άλλους 600+ αναγνώστες) για να λαμβάνεις 2 νέα άρθρα κάθε μήνα, κατευθείαν στο inbox σου.

Σχολιάστε!