7 τρόποι για να κάνετε το κινητό σας λίγο πιο χρήσιμο.

Κάτι χρήσιμο, που δεν το βλέπετε συχνά. Πηγή

Φυσικά εάν έχετε κάποιο κινητό με ασπρόμαυρη οθόνη η μονοφωνικούς ήχους ξεχάστε τον τίτλο του post και χρησιμοποιήστε το στιβαρό 3310 σας για να επιτεθείτε σε ληστές (η για να λιθοβολήσετε άπιστους).

Εάν τώρα έχετε κανένα καινούριο smartphone και το έχετε ψιλο-χρυσοπληρώσει, δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να γίνει λίγο πιο απλή η φοιτητική σας καθημερινότητα:

  1. Χρησιμοποιήστε την ενσωματωμένη ατζέντα – Εάν συνηθίζετε να ξεχνάτε τις υποχρεώσεις σας, αυτός είναι ο τρόπος για να γίνετε ένας επιμελής φοιτητής. Προσέξτε μόνο να δίνετε ξεκάθαρα ονόματα στις υποχρεώσεις και να ρυθμίζετε σωστά τις ώρες και τις ειδοποιήσεις.
  2. Προσθέστε πολλή μνήμη – Οι κάρτες μνήμης είναι πια φθηνές, ειδικά οι sd. Επενδύστε σε τουλάχιστον 2gb και κάντε το κινητό σας mp3 player, κάμερα για εύκολες λήψεις και αποθηκευτικό χώρο για σημαντικά σας έγγραφα.
  3. Χρησιμοποιήστε το wi-fi – Εάν το κινητό σας έχει wi-fi μπορείτε να κάνετε σχεδόν ότι θα κάνατε και σε ένα laptop. Αγοράστε κινητό με wi-fi λοιπόν.
  4. Εγκαταστήστε εφαρμογές – Το καλό με τα καινούρια κινητά είναι πως μπορείτε να τα τροποποιήσετε εγκαθιστώντας δικές σας εφαρμογές. Μερικές χρήσιμες είναι το Google Maps, το Gmail και ίσως κάποιος ενναλακτικός browser όπως ο Opera Mobile. Προσέξτε μόνο να μην συνδέεστε στο internet μέσω του δικτύου τηλεφωνίας γιατί η χρέωση είναι μεγάλη (γι’ αυτό υπάρχουν τα ελεύθερα wi-fi) 😉
  5. Ξυπνητήρι – Το ξέρατε οτι το ξυπνητήρι του κινητού σας λειτουργεί ακόμη και εαν το κλείσετε το βράδυ; Χρησιμοποιήστε το λοιπόν ως ξυπνητήρι χωρίς να κάψετε το κεφάλι σας απο την ακτινοβολία όταν κοιμάστε.
  6. Καθαρίστε τον τηλεφωνικό σας κατάλογο – Σβήστε όποιο τηλέφωνο δεν έχετε καλέσει εδώ και μήνες και δεν πρόκειτε να χρειαστείτε στο μέλλον. Ναι, είναι πιο απλό απο ότι ακούγετε και κάνει την τηλεφωνική σας ατζένα πιο προσβάσιμη και απλή.
  7. Χρησιμοποιήστε τα “προφίλ” ρυθμίσεων – Δημιουργήστε ένα προφίλ γενικό, ένα για τη σχολή και ένα για όταν θέλετε να μείνετε ήρεμος. Στο προφίλ για τη σχολή (ονομάστε το “μάθημα”) ρυθμίστε το κινητό να είναι αθόρυβο και χωρίς δόνηση. Στο προφίλ “ηρεμία” ρυθμίστε το να δέχετε κλήσεις μόνο απο αυτούς που θέλετε.

Ακόμη καλύτερα κλείστε για μια μέρα το κινητό σας, έτσι για να καταλάβετε το πόσο χρόνο σας τρώει άδικα και μετά αναθεωρήστε τη χρήση του. Είναι χάσιμο χρόνου το να μιλάτε με τις ώρες έτσι κι αλλιώς.

Σχολιάστε!