Τα 5 (βασικά) ποτά που χρειάζεται να έχεις στο σπίτι σου.

🎧 Άκου το τελευταίο επεισόδιο του podcast "Σε Κουτάκια"κάνε subscribe στο Spotify)

"Ποτό" και "φοιτητής" πάνε μαζί όσο το "εγώ" με το "τέλειος". Ίσως και περισσότερο.

Αλλά το να πηγαίνεις έξω στην φοιτητική βραδιά με όνομα "BOMBA Party: Άφθονο ποτό μόνο με 7 ευρώ" δεν είναι ούτε σημάδι στυλ ούτε και καλό για τα νεφρά σας, εκτός κι αν θέλετε να πάρετε μέρος στο "Gray's Anatomy" της πόλης σας.

Στο Φοιτηtips θα ασχοληθούμε και στο μέλλον με το θέμα των ποτών, αλλά για αρχή ας δούμε το τι θα πρέπει να έχει κάθε φοιτητής στο σπίτι του από απόθεμα οινοπνεύματος:

  1. Βότκα: Το ρώσικο ποτό, η κόκκινη αρκούδα, Πούτιν, Κασπάροφ κλπ. Από τα βασικότερα στοιχεία μιας φοιτητικής κάβας, αφού μετατρέπει εύκολα έναν χυμό πορτοκάλι σε ποτό και έναν σοβαρό φοιτητή σε party animal. Η αλήθεια είναι πως δεν έχει ουσιαστική γεύση, αλλά πολλοί που θα σας επισκεφτούν θα ζητήσουν βότκα. Αγοράστε ένα μπουκάλι, κρατήστε το στην άκρη για ώρα ανάγκης.
  2. Ουίσκι: Πέραν από τα πρωτοετάκια που θα πατήσουν στο σπίτι σας, θα έρθει η ώρα που ένας σοβαρός, έξυπνος, με γυαλιά και μούσια (ψιλο-λόγιος) φοιτητής θα περάσει την πόρτα σας. Φυσικά, επειδή το παίζει ψαγμένος, θα ζητήσει ούσκι. Που να ήξερε πως κατά λάθος (για να το "παίξει") κάνει μια από τις καλύτερες επιλογές. Το ουίσκι είναι για πολλούς ο βασιλιάς των ποτών. Προτιμήστε τα ακριβά (12 ετών+) για σκέτη απόλαυση με λίγο πάγο και τα φθηνά (π.χ. Johnny Walker Red Label) μόνο για cocktail, όπως ουίσκι με κόλα. Ακόμη καλύτερα, αγοράστε ένα ακριβό κι ένα φθηνό για να είστε καλυμμένος.
  3. Κρασί: Φθηνό, μπόλικο και ευχάριστο. Πολλοί υποτιμούν το κρασί, μόνο και μόνο επειδή τις 20 φορές που μέθυσαν με αυτό δεν θυμούνται το τι έπιναν. Κανόνες (παρά το τι ακούγεται) δεν υπάρχουν. Δοκιμάστε διάφορα είδη κρασιών και διαλέξτε αυτό που σας αρέσει εσάς περισσότερο. Καλό είναι πάντως να έχετε κάθε στιγμή στο σπίτι σας τουλάχιστον ένα λευκό κι ένα κόκκινο κρασί. Θυμηθείτε πως το λευκό πρέπει να σερβίρεται δροσερό ενώ το κόκκινο σε θερμοκρασία δωματίου.
  4. Μπύρα: Κάποιοι λένε πως η μπύρα δεν είναι ποτό, αλλά χυμός κριθαριού. Το σίγουρα είναι ότι κατεβαίνει εύκολα, δροσίζει και ανεβάζει το κέφι. Φοιτητόσπιτο χωρίς άφθονη μπύρα διαθέσιμη είναι ντροπή για την κουλτούρα μας. Μην ξεχάσετε να πειραματιστείτε λίγο και να δοκιμάσετε τις γερμανικοκαταστάσεις που βλέπετε στο σούπερ μάρκετ αλλά φοβάστε να αγγίξετε. Η πικρή αλήθεια είναι πως οι μπύρες που πίνουμε στην Ελλάδα (βλέπε Heineken, Amstel) είναι επιεικώς μάπα! Δοκιμάστε "σταρένια" μπύρα, "καπνιστή" ή και κάποια "μοναστηριακή". Εντάξει, και μια εξάδα Heineken θα κάνει τη δουλειά της τη δύσκολη ώρα.
  5. Τσίπουρο/Ούζο:  Η ελληνική λύση. Πραγματικά, ακόμη και νερό να μην έχετε, η έλλειψη τσίπουρου είναι μια παθολογική έλλειψη. Τι να πει κανείς για το απόσταγμα αυτό, με γλυκάνισο ή χωρίς, είναι το απόλυτο ποτό για να κάνει κανείς καλή κατάσταση οπουδήποτε. Ειδικά όλα τα ποτήρια μετά το τρίτο κατεβαίνουν πολύ εύκολα. Στη περίπτωση που φέτος δεν βρήκατε κάποιο καλό σπιτικό τσίπουρο, αγοράστε ένα μπουκάλι ούζο, αν και η ποιότητα του τσίπουρου είναι κλάσεις ανώτερη.

Οπότε, η "κάβα" του φοιτητόσπιτού σας δεν υφίσταται αν δεν έχετε τουλάχιστον: Βότκα, Ουίσκι, Κρασί, Μπύρα και Τσίπουρο. Και με 50 περίπου ευρώ μπορείτε να αγοράσετε μια καλή ποσότητα από αυτά.

Η Checklist είναι ένα δι-εβδομαδιαίο newsletter για την παραγωγικότητα, τους στόχους, τη ζωή στο εξωτερικό, τη διαχείριση του χρόνου και ότι επηρεάζει τη ζωή μας.

Γίνε μέλος μαζί με 800+ αναγνώστες για να λαμβάνεις την Checklist στο email σου.

Η κάνε κλικ εδώ για να μάθεις περισσότερα.

Σχόλια:

Bill

ne to tsipouro kanei thaumata eidika se sena....den 3ehnw!episis palio kapitala na sou thimisw!AMSTEL! kai to teleutaio pou pigan oi thewries sou???giristroula!

vlaxos

gia kalo tsipouro kai amomi kalutero meros katanalosis episkey8eite ton vlaxo..emena dil!

Alexis

OPA file pisteuo to roumi aksizei mia thesi edo :P :)

Γιατί είναι κλειστά τα σχόλια;

Το Φοιτηtips βρίσκεται σε αρχειακή μορφή και νέα σχόλια δεν γίνονται δεκτά. Τα παλαιότερα, φυσικά, παραμένουν στα αρχικά τους άρθρα, για να κρατήσουν ζωντανές τις πολλές ενδιαφέρουσες κουβέντες που κάναμε μεταξύ μας.

Η κουβέντα, όμως, συνεχίζεται στο δι-εβδομαδιαίο newsletter The Checklist και στο κλειστό group των αναγνωστών. Για περισσότερα, κάνε κλικ εδώ.

Πως να μην χάνετε ούτε ένα μάθημα στο πανεπιστήμιο. 10 (απλοί) τρόποι για να σκοτώσεις τη βαρεμάρα.