Οδηγός Φοιτητούπολης: Πάτρα

Αυτός ο Οδηγός Φοιτητούπολης είναι ένα guest post από τον Κωνσταντίνο Γούτσο.

Ο Κωνσταντίνος είναι φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών και μπορείτε να τον βρείτε στο http://www.kgoutsos.gr ή στο @kgoutsos.

Το λιμάνι της Πάτρας. Ψάξε στο λεξικό τη λέξη "όμορφο".

Μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, η Πάτρα, σου δίνει τις δυνατότητες μιας μεγαλούπολης σε συνδυασμό με την ηρεμία μια κωμόπολης και αν προσθέσεις και τους περίπου 40 χιλιάδες φοιτητές είναι σίγουρο ότι η ζωή σου εδώ θα σου μείνει αξέχαστη.

Πάτρα σημαίνει να μπορείς να διασχίζεις τη πόλη ολόκληρη σε 10 λεπτά, σημαίνει να βλέπεις τα πλοία για Ιταλία από το μπαλκόνι σου στο κέντρο, σημαίνει να χαζεύεις τα αστέρια να πέφτουν πίνοντας μπύρα στην πλαζ, σημαίνει να βγαίνεις μόνος σου και να καταλήγεις με δέκα γνωστούς.

Φιλοξενώντας ένα μεγάλο περιφερειακό πανεπιστήμιο αλλά και ΤΕΙ η πόλη μπορεί να χαρακτηριστεί πολύ εύκολα ως φοιτητούπολη. Πολύ θετικό στοιχείο αποτελούν οι μικρές αποστάσεις που θα διευκολύνουν τις μετακινήσεις σου στην πόλη, ακόμη και με τα πόδια.

Και σίγουρα το μέρος δεν θα σε περιορίσει ποτέ: Σε απόσταση αναπνοής θα βρεις τα Καλάβρυτα και την Ορεινή Ναυπακτία για τον χειμώνα αλλά και την Ναύπακτο και τις δυτικές ακτές της Πελοποννήσου για τις καλοκαιρινές σου βουτιές.

Η ζωή στην Πάτρα

Το κόστος ζωής στην Πάτρα είναι σχετικά χαμηλό χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι επιλογές σου είναι περιορισμένες.

Καφές; Η πόλη είναι γνωστή για τις αμέτρητες καφετέριες της. Επιβάλλεται να επισκεφθείς την Αγίου Νικολάου και την Γεροκωστοπούλου πριν τις βαρεθείς στο τρίτο έτος. Αλλιώς υπάρχουν και η Πλατεία Όλγας, η μαρίνα (θεατράκι) και το Ρίο.

Μπύρα; Τα τελευταία χρόνια οι μπυραρίες αυξάνονται συνεχώς. Μην ξεχάσεις να περάσεις από την οδό Παντανάσσης. Για πιο ροκ καταστάσεις, κάνε μια βόλτα στην Ηφαίστου. Το καλοκαίρι μην ξεχάσεις τον Κήπο και το Mare Mare.

Κρασοκατάσταση; Όλα τα μαγαζιά του είδους είναι γεμάτα μέχρι και τις καθημερινές. Ρίξε μια ματιά γύρω από τον Άγιο Νικόλαο και πήγαινε οπωσδήποτε να δοκιμάσεις το Ούζου Μέλαθρον (ναι, το γνωστό) στα Ψηλά Αλώνια.

Club; Αν γουστάρεις όρθιες καταστάσεις και το ποτό στο χέρι δώσε προσοχή: Τα περισσότερα είναι συγκεντρωμένα στην Όθωνος Αμαλίας (παραλιακή) τον χειμώνα και στο Ρίο το καλοκαίρι. Θα βρείτε αρκετά για όλα τα γούστα: Και Villa Mercedes έχει (στην παραλιακή και στο Ρίο, τρομάρα μας) και Space Dance (στο Ρίο) και Bijoux (στην Σαχτούρη).

Μπουζούκια; Και μπουζουκάκι έχει το κατάστημα. Το μεγαλύτερο μαγαζί βρίσκεται στην συμβολή των Όθωνος Αμαλίας και Τριών Ναυάρχων. Όνομα δεν θα πω γιατί κάθε χρόνο αλλάζει και θα με βρίζεις (καλά καλά, Αστέρια το λέγανε πέρυσι). Άλλες προτάσεις είναι τα Αρίων και Ακτή Δυμαίων (αυτό είναι από τα soft) και το Romeo για πιο βαριές καταστάσεις. Μην παραλείψεις να επισκεφθείς το Θερινό Χάραμα που βρίσκεται στην Βιομηχανική Περιοχή, όπου ο χώρος θα σε αφήσει άφωνο.

Μουσική και τέχνες; Λόγω του μεγέθους της πόλης μπορείς να βρεις αρκετές εκδηλώσεις για να ικανοποιήσεις την καλλιτεχνική σου πλευρά. Συχνά events θα πετύχεις στο Δημοτικό Θέατρο "Απόλλων" και στο "Πάνθεον" όπως επίσης και στο Ρωμαϊκό Ωδείο την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Κάτι πιο ρομαντικό; Το καλύτερο μέρος για να ζήσεις τον ερωτά σου είναι η γέφυρα Ρίου-Αντιρίου (ή “Χαρίλαος Τρικούπης”). Υπάρχει και το Δασύλλιο στο οποίο όμως κυκλοφορούν ηλικίες 130+ αλλά τουλάχιστον μια βόλτα επιβάλλεται. Πες μου τώρα, υπάρχει γυναίκα που να μην λιώσει με αυτή τη θέα;

Η θέα από το δασύλλιο που λέγαμε

Ψώνια; (...από αυτά που "αγοράζεις") Όπως σε όλες τις ελληνικές πόλεις, ψάξε στην οδό Ερμού αλλά και στις κάθετές της, Μαιζώνος και Κορίνθου.

Συμβουλή του παλιού: Μην παραλείψεις να ψάξεις και λίγο πιο έξω από το κέντρο, θα πετύχεις πολλά διαμάντια που δεν είναι γνωστά.

Μετακίνηση στην Πάτρα Δυστυχώς η Πάτρα δεν έχει και τις καλύτερες συγκοινωνίες και αυτές που έχει παύουν να λειτουργούν γύρω στις 12, δηλαδή όταν είσαι ακόμα για καφέ. Επίσης, ακόμα και να υπάρχει λεωφορείο, τα εισιτήρια είναι αρκετά ακριβά (0.90€ για τις γραμμές του κέντρου και 1.10€ για Ρίο/Πανεπιστήμιο).

Οι γραμμές που συνήθως θα σε βολέψουν για το πανεπιστήμιο είναι οι 6 και 9 οι οποίες ξεκινούν από το Ρίο και τερματίζουν στην οδό Ερμού και Αράτου αντίστοιχα. Πρόσεξε τα λεωφορεία της 6 γιατί δεν πάνε όλα Πανεπιστήμιο. Μέχρι να αποκτήσεις την σχετική άνεση καλύτερα ρώτα τον οδηγό.

Για τα ΤΕΙ, η γραμμή 2 κάνει όλη την διαδρομή από τα ίδιες τις εγκαταστάσεις των τεχνολογικών ιδρυμάτων μέχρι και την περιοχή της Αγίας Σοφίας δια μέσου του κέντρου της Πάτρας.

Για τις βραδυνές σας εξόδους θυμήσου ότι τα λεωφορεία κινούνται τις καθημερινές μέχρι τις 11, ενώ τα Σαββατοκύριακα το ωράριο επεκτείνεται.

Αν τελικά καταλήξεις σε ταξί, στα όρια της πόλης θα πληρώσεις την ελάχιστη χρέωση των 3,10€ και έως και €10€ για το Ρίο.

Η γέφυρα "Χαρίλαος Τρικούπης"

Κάπου να κοιμάσαι...

...η αλλιώς το "σπίτι" σου. Δεν θα το χρησιμοποιήσεις και πολύ στα πρώτα έτη αλλά θα παίξει μεγάλο ρόλο στο πόσο θα ταλαιπωρηθείς για να βγεις.

Δεδομένων των προβλημάτων στις συγκοινωνίες (δεν πιστεύω να μην διάβασες την προηγούμενη παράγραφο;) το καλύτερο είναι να μένεις στο κέντρο αν δεν έχεις μεταφορικό μέσο. Τα ενοίκια κινούνται γύρω στα 300€ για μια γκαρσονιέρα αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις τα σπίτια στο κέντρο είναι αρκετά παλιά.

Αν από την άλλη έχεις δικό σου μεταφορικό (πατίνι, ποδήλατο και τα τοιαύτα), θα προτείνω να αποφύγεις το κέντρο. Κι αυτό γιατί, αφενός θα πρέπει να κοιμάσαι αγκαλιά με το αμάξι σου (αν διαθέτεις) και αφετέρου γιατί θα βρεις πολύ πιο καινούρια σπίτια με τιμές γύρω στα 250€ για τις γκαρσονιέρες και 320€ για τα τριάρια. Εκτός αυτού, θα έχεις την ησυχία σου και θα εκτιμήσεις περισσότερο την πόλη.

Βολικές περιοχές για το πανεπιστήμιο αποτελούν η Αγιά, η Ανθούπολη και η περιοχή της Αγίας Σοφίας ενώ για το ΤΕΙ δες στις περιοχές κοντά στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας ή τα Ζαρουχλέικα. Πριν αποφασίσεις ρίξε μια ματιά στις αποστάσεις για γλιτώσεις το τρέξιμο αργότερα.

Υπάρχει και φοιτητική εστία αλλά ως γνωστόν δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα να βρεις θέση. Άσε που είναι και δίπλα στο πανεπιστήμιο, δηλαδή πολύ μακριά από το κέντρο.

Για την εύρεση κατοικίας, μπορεί να σου φανεί χρήσιμο το erent.upatras.gr που άρχισε να λειτουργεί φέτος.

Οι σκάλες της Αγίου Νικολάου

Οι σπουδές στην Πάτρα

Το πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ είναι ακροβολισμένα στις δύο άκρες της πόλης και σε σχετικά μεγάλη απόσταση από το κέντρο, με το πανεπιστήμιο να βρίσκεται δίπλα στο Ρίο.

Τα 22 πανεπιστημιακά τμήματα είναι απλωμένα στο μεγάλο campus των 4.500 χιλιάδων στρεμμάτων, σε βαθμό που τα πρώτα χρόνια δεν θα ξέρεις καν που είναι το κάθε τμήμα. Για να μην χάσεις τον μπούσουλα δες τον Google Map του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου είναι από το ομορφότερο και νεότερο κτίριο του, με άρτιο εξοπλισμό και πάρα πολλούς τίτλους. Το διαμάντι του UPatras (που λένε και στο χωριό μου) είναι το Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του όπου θα βρεις από θεατρικές παραστάσεις και χορωδίες μέχρι διεθνή συνέδρια. Αν είσαι καλλιτεχνικός τύπος μπορείς να πάρεις κι εσύ μέρος στις πολιτιστικές ομάδες του Πανεπιστημίου. Αν δεν σου φτάνουν αυτά για να κάνεις το ψώνιο σου, μπορείς να κάνεις και την δική σου εκπομπή στο ραδιόφωνο του πανεπιστημίου UP FM.

Παρ’ όλο που είναι μακριά από την πόλη, μέσα στην πανεπιστημιούπολη θα βρείτε καφετέριες, εστιατόριο, βιβλιοπωλείο, υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας και των ΕΛΤΑ. Φαγητό θα βρείτε και στην Φοιτητική Εστία όπου το γεύμα κοστίζει 1€ για τους φοιτητές που δεν διαμένουν εκεί. Για να έχετε πρόσβαση, πρέπει να αγοράσετε τα ειδικά κουπόνια που πωλούνται σε πακέτα των είκοσι -δέκα για μεσημεριανό και δέκα για βραδινό.

Συμβουλή του παλιού: Πρόσεξε καλά τον καιρό πριν φύγεις για την σχολή τον χειμώνα, γιατί η συνεχής βροχή σε συνδυασμό με τα πολλά μποφόρ του Ρίου αρκούν για να περάσεις τη βδομάδα σου στο κρεβάτι με σουπίτσα και χαρτομάντηλα.

Αθλητικές δραστηριότητες στην Πάτρα.

Αν είσαι αθλητικός τύπος θα βρεις αρκετά πράγματα να κάνεις στην Πάτρα. Η πόλη είναι γεμάτη γυμναστήρια για όλα τα γούστα ενώ διαθέτει και δύο κολυμβητήρια (με θερμαινόμενες πισίνες), ένα κλειστό και ένα ανοιχτό, τα οποία λειτουργούν όλο τον χρόνο. Επίσης, θα βρεις πολλούς αθλητικούς ομίλους για κάθε δραστηριότητα, με τον ποδηλατικό και το ιστιοπλοϊκό να είναι οι πιο δραστήριοι.

Δυστυχώς, το κέντρο της πόλης δεν διευκολύνει την ποδηλασία ή το τρέξιμο, αλλά τα μεγάλα πεζοδρόμια στους κεντρικούς δρόμους θα σε βολέψουν για περπάτημα.

Αν θες μεγαλύτερες “ταχύτητες” ή πρόσθετες επιλογές μπορείς να περάσεις μια βόλτα από το Παμπελοποννησιακό Εθνικό Στάδιο όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός από αθλητικές εγκαταστάσεις. Αν ψάχνεις κάτι δωρεάν και καλά εξοπλισμένο προσφέρεται και το γυμναστήριο του Πανεπιστημίου στο οποίο η μόνη προϋπόθεση είναι να έχεις βγάλει την δωρεάν ετήσια κάρτα (μόνο για φοιτητές).

Αν από την άλλη προτιμάς να βλέπεις, στην Πάτρα υπάρχουν αρκετοί αθλητικοί σύλλογοι, με την Παναχαϊκή να κυριαρχεί στο ποδόσφαιρο και τον Απόλλωνα Πατρών στον μπάσκετ.

Τι θα μου την σπάσει;

Ε, εντάξει, δεν μιλάμε και για την τέλεια πόλη. Θα περάσεις πολύ καλά αλλά θα βρεθούν και αυτά που θα σε χαλάσουν:

Βροχή: Από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Απρίλιο οι περισσότερες μέρες είναι βροχερές, κλείνοντας πολλές φορές και ολόκληρες εβδομάδες χωρίς ήλιο. Ομπρελίτσα επιβάλλεται αν και το πιο πιθανό είναι ότι θα τραγουδάς:

Σεισμοί: Ο πληθυντικός δεν είναι τυχαίος. Κλασσικά σεισμογενής πόλη, η Πάτρα θα σε “κουνάει” συχνά για να μην σε παίρνει ο ύπνος. Οι ντόπιοι είναι τόσο συνηθισμένοι που πολλές φορές δεν αντιδρούν καν. Ψυχραιμία απαραίτητη και μην ανησυχείς - εκτός κι αν μένεις σε κανένα καλυβάκι, δεν θα πέσει ο ουρανός στο κεφάλι σου.

Ζέστη: Το καλοκαίρι η θερμοκρασία ανεβαίνει πολύ και σε συνδυασμό με την υγρασία κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Βρες σπίτι με κλιματισμό ή βάλε ένα το συντομότερο δυνατόν.

Κίνηση: Δυστυχώς οι Πατρινοί πηγαίνουν ακόμη και στο περίπτερο με το αυτοκίνητο με αποτέλεσμα στους δρόμους να γίνεται χαμός. Υπομονή και μακριά το αυτοκίνητο από το κέντρο.

Καγκουριές/Βλαχιές: Παρά το μέγεθος της πόλης στην Πάτρα υπάρχουν αρκετοί που θα βγουν για καφέ με την παντόφλα ή θα περάσουν κάτω από το μπαλκόνι με το Saxo και θα σε κάνουν να αναφωνήσεις ένα και μόνο πράγμα: “Έλεος!”

Τελικά λέει η πόλη (ή όχι);

Η απάντηση είναι απλή: για φοιτητική ζωή η Πάτρα είναι από τις προτιμότερες πόλεις στην Ελλάδα.

Όταν με το καλό θα τελειώσεις την σχολή μάλλον θα θες να δεις κι άλλα πράγματα αλλά τότε θα διαβάζεις blogs με τίτλο “Graduate Life” και όχι “Φοιτηtips”.

Κατά τα άλλα, εκτός κι αν είσαι μεγαλύτερη ψωνάρα από μένα, θα περάσεις εδώ μερικά από τα καλύτερα χρόνια της ζωής σου.

Καλώς να μας έρθεις και τα λέμε εκεί έξω..

Η Checklist είναι ένα δι-εβδομαδιαίο newsletter για την παραγωγικότητα, τους στόχους, τη ζωή στο εξωτερικό, τη διαχείριση του χρόνου και ότι επηρεάζει τη ζωή μας.

Γίνε μέλος μαζί με 600+ αναγνώστες για να λαμβάνεις την Checklist στο email σου.

Η κάνε κλικ εδώ για να μάθεις περισσότερα.

Σχόλια:

polaralex

Κωνσταντίνε, το post είναι καραγαμάτο και απολύτως πλήρες. Συγχαρητήρια για την καλή δουλειά - και περιμένουμε κι άλλα ενδιαφέροντα post εάν έχεις όρεξη! :) (μόνο εμείς οι δυο ξέρουμε πόσες ώρες γραψίματος και διόρθωσης έπεσαν...)

Αννα

Μπορουμε να εχουμε οδηγο και για Κερκυρα; Θα ηταν τοσο χρησιμο :-) Thanks!

hkalant

Περιττό να πω ότι το post είναι κωλοτέλειο. Και δεν μπορώ να πιστέψω ότι έκατσε και καρφίτσωσε στο Google Maps τόσες πληροφορίες. Μια συμπλήρωση: η γραμμή 2 έχει τέρμα στα Συχαινά. Οπότε και κοντά στο νοσοκομείο «Ολύμπιον» να μένεις, μπορεί άνετα να πας στη στάση που είναι από κάτω και να το πάρεις για να πας κέντρο. Το λέω επειδή εκεί κοντά μένω. Anyway, way to go, man!

polaralex

@Άννα: Όπως φαντάζεσαι ένα τέτοιο post χρειάζεται έναν φοιτητή (νυν ή πρώην) που ξέρει απ'έξω το εκάστοτε μέρος. Εγώ έγραψα οδηγό για τα Γιάννενα, ο Κωνσταντίνος για την Πάτρα... και έχω απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όποιον μπορεί να γράψει ένα αντίστοιχο post για την πόλη που εκείνος ξέρεις καλά. Οπότε, Άννα, εξαρτάται από τους αναγνώστες του blog από δω και πέρα (γιατί δεν το κόβω να σπουδάζω στην Κέρκυρα για τα επόμενα δυο χρόνια :) )

polaralex

@hkalant: Κάθισε και σκίστηκε για να το φτιάξει, αλλά το αποτέλεσμα αποζημιώνει! :)

Κωνσταντίνος Γούτσος

@hkalant ευχαριστώ για την προσθήκη :) έχεις δίκιο ξέχασα να το αναφέρω για το τέρμα του 2 προς τα πάνω. Ναι το τέρμα του είναι Μειλίχου και Πανεπιστημίου, στα Συχαινά, λίγο πιο κάτω από το Ολύμπιο Θεραπευτήριο. :)

Anonymous

φιλε μου εχεισ κανενα αντιστοιχο οδηγο για τον βολο? θα σου ημουν υποχρεως :)

polaralex

@Ανώνυμος: Οποιονδήποτε οδηγό (πέραν από των Ιωαννίνων που έγραψα εγώ) θα μπορούσε να τον γράψει κάποιος αναγνώστης του blog που είναι ήδη φοιτητής σε εκείνη την πόλη (π.χ. βόλο). Όπως βλέπεις, αυτόν τον οδηγό για την πάτρα τον έγραψε ο Κωνσταντίνος Γούτσος. Αν βρεις κάποιον που ενδιαφέρεται να γράψει, πες μου.

Anonymous

Η πρώτη πραγματική μπυραρία της Πάτρας στην Παντανάσσσης 3 ονομάζεται Μπυραρία La Bodegueta.

Anonymous

τελεια δουλειά! Μπράβο φίλε!

FloKr21

ΕΝΣΤΑΣΗ.. οχι βροχερη η πατρα... εδω πατρινια φοιτητρια στα ιωαννινα speaking ... ενταξει θα βρεξει για να καταλαβεις και λιγο χειμωνα.. αλλα μετα ακομα και στη πιο βροχερη μερα θα σου κανει το ελαχιστο ενα δεκαλεπτο και θα κοιτας τον πεντακαθαρο ουρανο και θα ανοιξει το ματι σου, θα δεις και.λιγο θαλασσα.. θα χαρεις οσο να ναι.....μιλαω βεβαια εχοντας μετρο συγκρισης τα ιωαννινα οποτε εχω παρει την πικρα της βροχης.. επισης απο τοτε.που.φτιαχτηξε ο πεζοδρομος της ρηγα φεραιου και της παντανασσης η πολυ εχει παρει αλλο αερα με πολυ ενδιαφεροντα μαγαζακια.. ξεφευγει και το ματι σου απο τη βλαχια και το.πηξιμο τοσα χρονια της αγιου νικολαου, και νιωθεις λιγο πιο εναλλακτικος βρε αδερφε

Alexandros Emexezidis

@FloKr21: Δεν ξέρω τι έτος είσαι, αλλά όταν εγώ ήμουν πρώτο (πριν από 4 χρόνια) έβρεχε τόσο πολύ που μια φάση δεν είχα δει ουρανό για 2 εβδομάδες. Σοβαρά. Με είχε πιάσει μια μινι κατάθλιψη, ήθελα να πάρω αερόστατο και να ανέβω πάνω από τα σύννεφα να δω λίγο γαλάζιο! Αλλά το αστείο είναι πως όταν παραπονιόμουν στους παλιότερους για τη βροχή, μου έλεγαν 'Μα Αλέξη, φέτος δεν έβρεξε καθόλου... Που να έβλεπες πέρσι'. Οπότε, αν είσαι 3 έτος ή μικρότερο, μπορεί να είσαι τυχερή. Τα τελευταία χρόνια αισθάνομαι πως σπουδάζω στη Σαχάρα.

Κωνσταντίνος Γούτσος

@FloKr21: Για την βροχή στα Γιάννενα δεν έχω εμπειρία, αλλά για τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου θα συμφωνήσω απόλυτα. Η διαφορά της πόλης είναι μεγάλη. Δυστυχώς όταν γράφτηκε το post δεν ήταν ακόμα τόσο ανεπτυγμένος οπότε δεν τον σχολίασα ιδιαίτερα. Ποιός ξέρει, ίσως να κάνουμε ένα version 2.0 γιατί φέτος έχει πολλά νέα στέκια η πόλη :)

Anonymous

pragmatika poly xrhsimo!!!eimai deuteroeths sto panepisthmio patras kai sto telos tou 1 etous ematha pws yparxei sthn panepisthmioupolh gymnasthrio.mporeis na me enhmerwseis sxetika me to pou akrivws vrisketai,an pernaei lewforeio apo kei kai me oti allo gnwrizeis sxetika me auto, pou prepei na xerw;;;euxaristw!!!

Κωνσταντίνος Γούτσος

Συγγνώμη για την καθυστέρηση δεν είχα δει το σχόλιό σου. Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο είναι στον δρόμο που ακολουθεί το λεωφορείο πριν στρίψει για την Πρυτανεία. Δεν φτάνει κάποια γραμμή λεωφορείου μέχρι εκεί αλλά είναι σε κοντινή απόσταση από τη στάση της πρυτανείας. Δυστυχώς άλλες λεπτομέρειες δεν γνωρίζω αλλά εκεί θα σε πληροφορήσουν για τυπικά και ότι άλλο θες.

Anonymous

Θα σας παρακαλουσα να φτιαξετε εναν οδηγο και για το Ρεθυμνο.Ευχαριστω

Anonymous

Τι εννοεις 'θα πρεπει να κοιμασαι αγγαλια με το αμαξι σου' ?

μέλλουσα φοιτήτρια

τέλειος οδηγός!!! βοηθάει πολύ!!! :)ευχαριστώ!

Anonymous

Μιας και το αρθρο ειναι παλιο. 2 χρονια μετα η πατρα και τα μπαρακια κλαμπς μαζευτηκαν στον νεο πεζοδρομο ρηγα φεραιου παραλληλη μαιζωνος. Οι τιμες ειναι εξευτελιστικες ακομη και για το τελευταιο χωριο.δηλ.μπυρες,ποτα απο 1ευρω εως 4e max. Καφες αρκετα κεντρικα πρωην ακριβα μαγαζια μολις 0.80-2.5ε καθιστο .μαλλον βαρανε διαλυση. Ποιοτητα ξεχαστε την. Μπαρακια κλαμπακια γεμιζουν οσα εχουν 10pr και κομματικα κατα 90% ή οσα υπαρχουν και στην αθηνα

Alex Emexezidis

@Ανώνυμος: Θα κανονίσω να ανανεωθεί φίλε! ;) Σύντομα...

Γιατί είναι κλειστά τα σχόλια;

Το Φοιτηtips βρίσκεται σε αρχειακή μορφή και νέα σχόλια δεν γίνονται δεκτά. Τα παλαιότερα, φυσικά, παραμένουν στα αρχικά τους άρθρα, για να κρατήσουν ζωντανές τις πολλές ενδιαφέρουσες κουβέντες που κάναμε μεταξύ μας.

Η κουβέντα, όμως, συνεχίζεται στο δι-εβδομαδιαίο newsletter The Checklist και στο κλειστό group των αναγνωστών. Για περισσότερα, κάνε κλικ εδώ.

Οδηγός Φοιτητούπολης: Ιωάννινα [2011] Εκμεταλλεύσου τα χρήματα σου - στο έπακρο.