7+1 tips για να οργανώσετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές.

🎧 Άκου το τελευταίο επεισόδιο του podcast "Σε Κουτάκια"κάνε subscribe στο Spotify)

Ακόμη και τα σκυλιά χτυπάνε μια Σαντορίνη για διακοπές.

Η ώρα για τις διακοπές έφτασε - και στην προκειμένη περίπτωση είναι οι διακοπές ενός φοιτητή. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των διακοπών ενός φοιτητή είναι ίσως η έλλειψη εμπειρίας με κλεισίματα ξενοδοχείων κλπ., η ανάγκη για διαδικασίες της τελευταίας στιγμής και η προτίμηση σε φθηνά καταλύματα.

Μια λύση είναι τα έτοιμα φοιτητικά πακέτα διακοπών που οργανώνουν διάφορα μαγαζιά διασκέδασης και οι παρατάξεις, φυσικά όμως εγώ δεν τα προτείνω αφού είναι φθηνιάρικες και υποβαθμισμένες διακοπές εκτός σεζόν για αυτούς που δεν ξέρουν.

Μπορείτε μόνοι σας να κανονίσετε διακοπές τον Ιούλιο σε καλό μέρος και να σας βγει πολύ πιο φθηνά από ένα μεγάλο χαζοξενύχτι στην Μύκονο παρέα με τον πελεκάνο.

Τι θα πρέπει να προσέξετε για να οργανώσετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές εύκολα και αποτελεσματικά;

  1. Εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού κλπ.: Τα τελευταία χρόνια το κράτος επιχορηγεί τις διακοπές σε πολλές κατηγορίες πολιτών. Από τις λύσεις του ΟΓΑ μέχρι τις επιδοτήσεις για δημοσίους υπαλλήλους και τις οικογένειες τους, μπορείτε να εξοικονομήσετε ένα τεράστιο ποσό για τη διαμονή πηγαίνοντας απλά και ρωτώντας στο ΚΕΠ. Φυσικά, λίγο πιο παράνομα, ακόμη κι αν δεν δικαιούστε εσείς επιχορήγηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν ενός γνωστού σας που δεν τη θέλει. Δεν είναι κάτι κακό, αντιθέτως, κινείτε την αγορά και τον τουρισμό.
  2. Διαβάστε, διαβάστε, διαβάστε: Μπορεί να βολεύεστε με ένα κομμάτι γη και ένα κρεβάτι αλλά εάν δεν ικανοποιείστε εύκολα, πράγμα που είναι μαγκιά, προσπαθήστε να βρείτε ότι πληροφορία χρειάζεστε μέσω του internet. Για τον τόπο/νησί που θα επισκεφθείτε δοκιμάστε μια απλή αναζήτηση στο Google και διαβάστε διάφορες πηγές. Για το ξενοδοχείο που ψάχνετε ρίξτε μια ματιά στο TripAdvisor για απόψεις και εμπειρίες. Ανοίξτε το Google Maps για να καταλάβετε που βρίσκεται το κάθε τι και όταν έρθει η ώρα να κλείσετε το Booking είναι εκεί για διάφορες προσφορές για περιορισμένο αριθμό δωματίων. Λέγεται internet και είναι χρήσιμο.
  3. Μιλήστε με τους ντόπιους: Χρησιμοποιήστε το facebook ή το twitter για να βρείτε ντόπιους και να τους ρωτήσετε για τα "καλά" μέρη. Τα τουριστικά είναι απαίσια, δεν συμφωνείτε;
  4. Χρησιμοποιήστε το Google Maps: Όταν θα ψάχνετε το μουσείο "Παπανικολοπαρτακόπουλου" όλα θα είναι πιο εύκολα με μια οθονίτσα με χάρτες. Για κάποιον λόγο πήρατε το ακριβότερο smartphone της σεζόν. Χρησιμοποιήστε το!
  5. Κάντε μια λίστα με τα απαραίτητα: Σκεφτείτε το καλά ή/και χρησιμοποιήστε μια από τις έτοιμες λίστες αποσκευών στο internet.
  6. Μινιμαλισμός στα μπαγκάζια: 30 μπλουζάκια δεν θα σας προσφέρουν τίποτε άλλο εκτός από κουβάλημα, εάν πηγαίνετε κάπου για 5 μέρες. Πάρτε μόνο τα απαραίτητα και μόλις το έχετε κάνει αυτό αφαιρέστε κι άλλα. Οι διακοπές είναι πιο ευχάριστες όταν κουβαλάτε λίγα πράγματα. Και δεν είναι κακό να φορέσετε την ίδια βερμούδα δυο φορές.
  7. Έγγραφα και βιβλιάρια: Μην ξεχάσετε ταυτότητες, βιβλιάρια κλπ. Είναι πιο σημαντικό απ' ότι φαίνεται.
  8. Κάντε έναν προϋπολογισμό: Εάν φύγετε με μια χρυσή visa στο χέρι είναι σίγουρο πως θα ξεφύγετε λίγο. Κάντε μια πρόβλεψη για το πόσο θα σας κοστίσουν όλα, σκεφτείτε το εάν το ποσό είναι εντάξει και χώστε τα φράγκα στο δερμάτινό σας πορτοφόλι. Δεν είναι κακό να μην είμαστε σπάταλοι. Φυσικά για μια έκτακτη ανάγκη κουβαλήστε και μια κάρτα ανάληψης μαζί σας, αλλά μόνο για ανάγκη.

Υπάρχουν πολλά ακόμη που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε, το βασικό όμως είναι ένα: Μην πηγαίνετε διακοπές με άτομα που δεν γουστάρετε.

Εάν δεν περνάτε καλά μαζί τους στο κοντινό καφέ, δεν θα περάσετε καλά μαζί τους ούτε και στην Σαντορίνη - εκτός κι αν εκραγεί το ηφαίστειο και... ξέρετε... εκείνοι βρίσκονται κοντά του. :D

Καλές διακοπές! ☼

Η Checklist είναι ένα δι-εβδομαδιαίο newsletter για την παραγωγικότητα, τους στόχους, τη ζωή στο εξωτερικό, τη διαχείριση του χρόνου και ότι επηρεάζει τη ζωή μας.

Γίνε μέλος μαζί με 800+ αναγνώστες για να λαμβάνεις την Checklist στο email σου.

Η κάνε κλικ εδώ για να μάθεις περισσότερα.

Σχόλια:

Brutal Heart

Πάρα πολύ ωραίο άρθρο και οργανωτικό! Μπράβο φίλε Αλέξανδρε,έρχομαι και ξαναέρχομαι στο μπλογκ σου και διαβάζω με ευχαρίστηση τα άρθρα σου! Μου κάνει εντύπωση το ότι πουθενά δε έχεις κάποια διαφήμιση..ένα τέτοιο ,μπλογκ πιστεύω θα μπορούσε να σου αποφέρει κάποια χρηματάκια, κι όχι τίποτ' άλλο, το αξίζει! :D

Alex Emexezidis

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια φίλε μου :) Όσον αφορά τις διαφημίσεις αγαπάω τόσο πολύ το Φοιτηtips που με πληρώνει σε συναισθήματα. Άρα οι διαφημίσεις είναι περιττές. ;)

Γιατί είναι κλειστά τα σχόλια;

Το Φοιτηtips βρίσκεται σε αρχειακή μορφή και νέα σχόλια δεν γίνονται δεκτά. Τα παλαιότερα, φυσικά, παραμένουν στα αρχικά τους άρθρα, για να κρατήσουν ζωντανές τις πολλές ενδιαφέρουσες κουβέντες που κάναμε μεταξύ μας.

Η κουβέντα, όμως, συνεχίζεται στο δι-εβδομαδιαίο newsletter The Checklist και στο κλειστό group των αναγνωστών. Για περισσότερα, κάνε κλικ εδώ.

10 τρόποι για να κάνετε οικονομία στα καύσιμα του αυτοκινήτου σας. 3 μυστικά για να διαχειριστείτε (αποτελεσματικά) τον χρόνο σας.