Update: Λίγα λόγια για το που βρίσκεται το Φοιτηtips.

Το Φοιτηtips μπορεί να είναι διάφορα πράγματα, αλλά ποτέ δεν ήταν ένα blog με τακτικά πόστ. Ναι, the joke is on me, αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

Ακόμη κι έτσι, όμως, στους σταθερούς αναγνώστες του blog η έντονη έλλειψη post τους τελευταίους μήνες βγάζει μάτι. Κι επειδή κι ο ίδιος είμαι αναγνώστης blog, ξέρω πόσο ενοχλητικό είναι το να νομίζεις πως κάποιος έχει παρατήσει ένα blog που σου αρέσει.

Γιατί, ναι, υπό κάποιες συνθήκες το έχω παρατήσει (τους τελευταίους) μήνες. Αλλά, υπό άλλες συνθήκες, όχι.

Τι εννοώ;

Στο Φοιτηtips μπορείς να βρεις πολλά ωραία λόγια, για το πως να βάλεις τον κώλο σου κάτω και να κάνεις ενδιαφέροντα πράγματα. Αλλά, τα λόγια από την πράξη, πολλές φορές απέχουν.

Ε, το ότι δεν ποστάρω πια, είναι αποτέλεσμα του ότι κάνω πράξη πολλά απ’ όσα έγραφα.

Είμαι πια στην τελική ευθεία για το (απαιτητικό) πτυχίο της Πληροφορικής Ιωαννίνων, και αυτό απαιτεί την πλήρη μου αφοσίωση στα μαθήματα. Όσος ελεύθερος χρόνος μου μένει, αφιερώνεται ξεκάθαρα στο χαλάρωμα και σε λίγη γυμναστική.

Το blogging για εμένα – με τον τρόπο και τη θεματολογία που γινόταν στο Φοιτηtips – είναι κάτι που απαιτεί αρκετό ελεύθερο χρόνο και χαλαρότητα, δύο απαραίτητες συνθήκες για να μπορείς να σκεφτείς αυτό που θα γράψεις, ώστε να βγει καλό. Ώστε να έχει αξία.

Σε κάθε περίπτωση, το Φοιτηtips δεν είναι νεκρό. Πιστεύω πως τον έχει κάνει τον βασικό του κύκλο, αλλά έχω λίγα ακόμη πράγματα να δώσω. Μερικές μικρές ακόμη ιδέες – που απλά δεν μπορώ να υποσχεθώ το πότε θα γίνουν.

Πρώτο απ’ όλα, σίγουρα, είναι τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου για τους Στόχους των Φοιτητών που έκανα πριν από μερικούς μήνες. Μπορεί να αργεί το post, αλλά οι στόχοι και η αξία τους δεν αλλάζουν.

Μαζί με τα αποτελέσματα, θα μπουν στη σειρά και μερικά άρθρα που θα ασχολούνται με το πως να εκπληρώσεις αυτούς τους συγκεκριμένους στόχους.

Spoilάρω πως ο μεγαλύτερος και συχνότερος στόχος των φοιτητών (και γενικότερα των νέων) είναι το να ταξιδέψουν. Με βάση αυτό, ετοιμάζω κάτι προσωπικό, το οποίο ίσως αποτελέσει βάση και για μερικά σχετικά άρθρα.

Μου λείπει να γράφω στο Φοιτηtips; Μου λείπει.

Μου λείπει η επικοινωνία με όλους εσάς που διαβάζετε όσα γράφω εγώ και οι καλοί μου (online) φίλοι; Όσο δεν φαντάζεστε.

Αλλά, αυτόν τον καιρό, έχω βάλει όλη μου την ενέργεια στο να εκπληρώσω έναν από τους δικούς μου μεγαλύτερους στόχους, έναν που θα μου δώσει την αφορμή για να ξεκινήσω ακόμη μεγαλύτερα και πιο ωραία πράγματα στο μέλλον, πράγματα που αν σας άρεσαν αυτά που διαβάζατε στο ταπεινό μου αυτό blog, θα σας αρέσουν πολύ περισσότερο.

Οπότε, μέχρι το οποιοδήποτε επόμενο και απρογραμμάτιστο update, σας αφήνω εδώ.

Τα λέμε, έτσι;

Αλέξης

Θέλεις να διαβάσεις περισσότερα (καινούρια) άρθρα σαν και αυτό;

Το "Ντουζ" είναι ένα newsletter με θεματολογία σαν το Φοιτηtips - αλλά 5 χρόνια μεγαλύτερο.

Κάνε εγγραφή (μαζί με άλλους 700+ αναγνώστες) για να λαμβάνεις (περίπου) 2 νέα άρθρα κάθε μήνα, κατευθείαν στο inbox σου.

One comment

  1. nikosdarkman says:

    Εγώ πιστεύω ότι τα περισσότερα απ’ όσα γράφτηκαν στο FOITHTIPS έχουν διαχρονική αξια. Επομένως, ακόμα κι αν σταματήσει να ανανεώνεται, τα όσα έχουν ήδη γραφτεί θα είναι χρήσιμα για τις μελλοντικές γενεές φοιτητών. Προπαντός εκείνο το άρθρο που λέει για τον φοιτητή που σπουδάζει σε μια πόλη μακρυά από την περιοχή του και δεν ξέρει πού θα βρει συνοδό για να βγουν μαζί: http://foithtips.com/how-to-go-out-alone/

Σχολιάστε!