Καλωσήρθες! Πρώτη σου φορά εδώ;

Το Φοιτηtips είναι ένα blog που εξελίχθηκε ταυτόχρονα με μια πραγματική φοιτητική ζωή – οπότε έχει αλλάξει θεματολογία αρκετές φορές. Σήμερα, σκοπός του είναι να αποτελεί έναν διαχρονικό οδηγό για ότι αφορά τη (φοιτητική) ζωή μεταξύ των 18-25 χρονών.

Αν βρέθηκες εδώ από κάποια τυχαία αναζήτηση, ίσως να χρειάζεσαι κάποια βοήθεια.

Τα άρθρα, γενικότερα, χωρίζονται σε πολύ πρακτικά (“πως να…”) και σε πιο φιλοσοφικά. Παρακάτω, μαζεύω για σένα, μερικά από τα (κατά τη γνώμη μου) καλύτερα.


Αν ψάχνεις για ιδέες και σκέψεις πάνω στη φιλοσοφία του “πως να ζήσεις μια τέλεια (φοιτητική) ζωή”, ρίξε μια ματιά στα παρακάτω άρθρα:


Αν ψάχνεις για λύσεις σε πρακτικά θέματα, ίσως να σε αφορά ένα από τα παρακάτω άρθρα:


Υπάρχουν, όμως, και άρθρα που ξεκίνησαν από πιο δικά μου, προσωπικά θέματα:


Θέλεις να μάθεις περισσότερα για την πόλη όπου σπουδάζεις; Ρίξε μια ματιά στους Οδηγούς Φοιτητούπολης:


Μήπως δεν βρήκες κάτι που σε ενδιαφέρει;

Ίσως να πρέπει να ψάξεις το Φοιτηtips μόνος σου – δεν είναι τα πάντα σε αυτή τη λίστα.

Μήπως έχεις κι εσύ κάποια ιδέα για ένα υπέροχο άρθρο; Αν θέλεις να μου πεις οτιδήποτε μπορείς να επικοινωνήσεις κατ’ ευθείαν μαζί στο email μου.

Γιατί να μην διαβάσω το Φοιτηtips;

  • Ίσως την στιγμή που θα σπαταλήσεις για να διαβάζεις ένα από τα post του Φοιτηtips θα μπορούσες να ήσουν έξω και να γνώριζες τον έρωτα της ζωής σου.
  • Ίσως τη στιγμή που θα διαβάζεις το Φοιτηtips να είναι 5 τα ξημερώματα και την επόμενη μέρα να έχεις κάποιο σημαντικό μάθημα στο πανεπιστήμιο.
  • Ίσως αντί να διαβάσεις τα τιποτένια μου άρθρα θα μπορούσες να ανοίξεις ένα βιβλίο του Ντοστογιέφσκι, του Haruki Murakami ή έστω ένα καλό comic.

Aν πραγματικά δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις, σου προτείνω και πάλι να ασχοληθείς με κάτι που θα αλλάξει τη ζωή σου προς το καλύτερο.

Μόνο αν θεωρείς πως δεν χάνεις κάποια πολύτιμη ευκαιρία από τη ζωή σου, φάε τον χρόνο σου εδώ και άσε το δικό σου κομμάτι στα comments. Αλλά στην τελική, ο σκοπός του Φοιτηtips είναι να ζήσεις τη (φοιτητική) ζωή σου καλύτερα – είτε διαβάσεις το blog, είτε όχι.

*Ευχαριστώ τον Merlin Mann για την ιδέα αυτής της σελίδας.